• Σύνδεση
  • Εγγραφή

Ανάποδη μηλόπιτα

Εκτέλεση συνταγής Ωραία συνταγή

Ξεκινάμε τη μηλόπιτα μας απλώνοντας τα μήλα σε ένα λαδωμένο ταψί αφού πρώτα τα κόψουμε σε φέτες. Στη συνέχεια για τη ζύμη μας ρίχνουμε τη φαρίνα με το μπέϊκιν πάουντερ, τη άχνη και ανακατεύουμε καλά τα στερεά υλικά μας. Μετά ρίχνουμε ένα φλιτζάνι λάδι και το κονιάκ σε ένα μπολ και αρχίζουμε το ζύμωμα, προσθέτοντας λάδι αν και εφόσον η ζύμη μας είναι πολύ στεγνή, Πασπαλίζουμε τα μήλα μας με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα. Η ζύμη μας θα πρέπει να σπάει και να γίνεται τρίμματα. Αφού καλύψουμε τα μήλα με τη ζύμη τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Δοκιμάστε την!!!

Από : Dimitra

Υλικά

  • 3 τεμάχιο/α Μήλα
  • 500 γραμμάρια Φαρίνα απ
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτάλι σούπας Ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού Κανέλλα
  • 30 ml Κονιάκ
  • 1 κουτάλι σούπας Μπέϊκιν Πάουντερ
  • 1,5 φλιτζάνι Λάδι

Copyright © Cooktube 2016- 2020. All rights reserved. Developed and designed by Complete Web Solutions