• Σύνδεση
  • Εγγραφή

Κριθαρότο με σύγκλινο Μάνης

Εκτέλεση συνταγής Ωραία συνταγή

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και αφού κάψει σοτάρουμε τα λαχανικά μας μαζί με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά μας αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σύγκλινο να πάρει και αυτό μια βράση και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό από το πορτοκάλι ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες με τον πελτέ μαζί με μια πρέζα ζάχαρη και αφού ρίξουμε τιε πρώτες 2 κουτάλες ζωμό ανακατεύουμε πάλι καλά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα μας ρίχνουμε το κριθαράκι και όταν ¨πίνει¨ τα υγρά του προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το κριθαράκι μας. Αφού χυλώσει το κριθαράκι μας και λίγο πριν το αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε γραβιέρα (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά )! Σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένη γραβιέρα και ντοματίνια.

Από : Afro

Υλικά

  • 600 γραμμάρια Σύγκλινο
  • 3 τεμάχιο/α Ντομάτες τριμμένες
  • 1 τεμάχιο/α Πράσο
  • 2 τεμάχιο/α Καρότα
  • 2 τεμάχιο/α Πιπεριές
  • 2 σκελίδα Σκόρδο
  • 2 τεμάχιο/α Κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κρασιού Λευκό κρασί
  • ποτήρι κρασιού Χυμό πορτοκάλι
  • 400 γραμμάρια Κριθάρακι
  • 3 κουτάλι σούπας Ελαιολαδο
  • λίγο Αλάτι
  • λίγο Πιπέρι
  • 900 ml Ζωμό λαχανικών
  • 80 γραμμάρια Ντοματοπελτέ

Copyright © Cooktube 2016- 2020. All rights reserved. Developed and designed by Complete Web Solutions