• Σύνδεση
  • Εγγραφή

Πανσέτα με BBQ σως

Εκτέλεση συνταγής Ωραία συνταγή

Έχουμε ετοιμάσει το μείγμα με τα μπαχαρικά μας και το απλώνουμε στην πανσέτα και από τις δύο πλευρές και τρίβουμε πολύ καλά ώστε το μείγμα να καλύψει όλη την πανσέτα μας. Αφού μαρινάρουμε το κρέας μας το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες. Έπειτα σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) και αφού έχουμε τοποθετήσει την πανσέτα σε έναν φάκελο από αλουμινόχαρτο τοποθετούμε την πανσέτα μας στο φούρνο για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το πάνω μέρος του αλουμινόχαρτου και περιχύνουμε την πανσέτα μας με μια πρώτη στρώση BBQ σος, αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε ξανά στον φούρνο χωρίς κάλυμμα για 20 με 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 1-2 φορές. Τέλος αφαιρούμε την πανσέτα από το φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10-20 λεπτά και κόβουμε παράλληλα με τα κόκκαλα της για να κοπεί εύκολα και σε ίσες μερίδες. Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε! Είναι πεντανόστιμη!!!!

Από : PanosF

Υλικά

  • 1,3 κιλά Πανσέτα ολόκληρη
  • 5 κουτάλι σούπας Ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτάλι σούπας Πιπέρι καγιέν
  • 2 κουτάλι σούπας Πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτάλι σούπας Πάπρικα γλυκία
  • λίγο Αλάτι
  • λίγο Πιπέρι μαύρο
  • λίγο Κύμινο
  • 100 ml BBQ σως

Copyright © Cooktube 2016- 2020. All rights reserved. Developed and designed by Complete Web Solutions